Breaking News

Βερολίνο 2018: Πήρε το ασημένιο και έγραψε ιστορία η Μπελιμπασάκη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ του Σαββάτου, στην προτελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο, η Μαρία Μπελιμπασάκη πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας αθλητής από τη χώρα μας σε μεγάλη διοργάνωση στα 400 μέτρα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας στο αγώνισμα με 50.45 και έγραψε με μεγάλα γράμματα το όνομα της στην ιστορία του αγωνίσματος. Η Μπελιμπασάκη έκανε πολύ καλή και ισορροπημένη κούρσα και έχασε στην ουσία πάνω στη γραμμή του τερματισμού από την Πολωνή Τζαστίνα Σβάιτι- Ερσετικ, που έφτασε στον τερματισμό με αρκετές δυνάμεις και τερμάτισε πρώτη σε 50.41, επίδοση που είναι η κορυφαία στην Ευρώπη.

Η Μπελιμπασάκη βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση, το οποίο ήταν 50.56 και είχε σημειώσει η Φανή Χαλκιά στις 12 Σεπτεμβρίου του 2004, επίσης, στο ίδιο στάδιο. Παράλληλα βελτίωσε και το ατομικό της ρεκόρ το οποίο ήταν 51.14.

Η 27χρονη χάρισε στη χώρα μας το πέμπτο μετάλλιο στη διοργάνωση. Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, η αθλήτρια του Κώστα Ηλία δήλωσε, μεταξύ άλλων, για τη μεγάλη επιτυχία της:

"Προσπάθησα πολύ για αυτό το μετάλλιο. Αισθανόμουν καλά πριν τον αγώνα. Ένιωθα δυνατή και μπήκα για να νικήσω. Πάντα μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο για να νικήσω, γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου.  Στα τελευταία μέτρα έχασα το βηματισμό μου και παραπάτησα. Δεν πειράζει όμως, γιατί κατέκτησα μετάλλιο και πέτυχα μια σπουδαία επίδοση, η οποία φαινόταν από τις προπονήσεις πως μπορεί να έρθει. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία. Λυπάμαι για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, θέλω να πω σε όλους να μην τα παρατάνε και να συνεχίζουν".