Breaking News

Βερολίνο 2018: Χρυσό και ασημένιο στο επί κοντώ - «Πέταξαν» Στεφανίδη και Κυριακοπούλου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Πέμπτης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, στο Βερολίνο, ο ελληνικός αθλητισμός έζησε σπουδαίες στιγμές, χάρη στις δύο σπουδαίες κυρίες στο άλμα επί κοντώ. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου βρέθηκαν σε εκπληκτική ημέρα και κατάφεραν να κάνουν αυτό που έμοιαζε ως το ιδανικό σενάριο, πριν την έναρξη του αγώνα: κατέκτησαν χρυσό και ασημένιο μετάλλιο!

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος του ΣΕΓΑΣ, η Στεφανίδη αναδείχθηκε νικήτρια με 4,85 μ. ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη και το δικό της ρεκόρ αγώνων. Επίσης, κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Άμστερνταμ και να διατηρήσει το αήττητο σε μεγάλες διοργανώσεις στον ανοιχτό στίβο, από το 2016 έως και σήμερα.

Η Κυριακοπούλου ήρθε δεύτερη, ξεπερνώντας τα 4,80 μ., που αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Για την ίδια η παρουσία στο βάθρο των νικητριών έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι το πρώτο μετά την γέννηση της κόρης. Η έμπειρη αθλήτρια κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να επανέλθει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να πανηγυρίσει το ασημένιο μετάλλιο με το εξαιρετικό 4,80 μέτρα. Η επίδοση της Κυριακοπούλου, εκτός από φετινό της ρεκόρ, είναι και η καλύτερη από τo 2016, την τελευταία χρονιά, που ξεπέρασε τα 4,80 μέτρα. Η αθλήτρια κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτη το 2012 στο Ελσίνκι.

Στον τελικό του επί κοντώ αγωνίστηκε και η Ελένη Πόλακ, που μπορεί να μην ξεπέρασε τα 4,30 μ. και να ακυρώθηκε, ωστόσο έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη από την παρουσία της στο αγώνισμα, ενώ είναι σίγουρο πως θα έχει στο μέλλον πολλές ακόμη ευκαιρίες για διάκριση.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χόλι Μπράντσοου με 4,75 μ., ενώ χαμηλότερα απ' ότι αναμενόταν έμεινε η Σιντόροβα, που ήταν τέταρτη με 4,70 μ.

Μετά τον αγώνα τα δύο κopiτσια  έκαναν το γύρο του θριάμβου, με την ελληνική σημαία αγκαλιά.