Breaking News

Βερολίνο 2018: Χρυσό μετάλλιο η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου και της Κατερίνας Στεφανίδη και το ασημένιο της Νικόλ Κυριακοπούλου, ήταν η σειρά της Βούλας Παπαχρήστου να πανηγυρίσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, στο Βερολίνο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση της και τον τίτλο του φαβορί και το έκανε με επιβλητικό τρόπο το βράδυ της Παρασκευής, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρα της. Με 14,60 μ. (-0,1) ισοφάρισε την δική της κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο τριπλούν. 

Η Παπαχρήστου ξεκίνησε τον αγώνα της με άκυρο άλμα, την ίδια στιγμή που η Γκίρις (14,45 μ.) και Πελετέιρο (14,42)  μπήκαν  δυνατά τον αγώνα. Ωστόσο, η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι απάντησε με 14,60 μόλις στο δεύτερο άλμα της. Στη συνέχεια έκανε τρία άκυρα άλματα, ενώ στην έκτη της προσπάθεια - και έχοντας σιγουρέψει τη νίκη - προσγειώθηκε στα 14,32 μ. και κατόπιν έτρεξε να πανηγυρίσει με την ελληνική σημαία. 

Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Γκίρις (Γερμανία) με 14,45 μ. και το χάλκινο στην Πελετέιρο (Ισπανία) με 14,44 μέτρα.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος του ΣΕΓΑΣ, μετά την επιτυχία της δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το πίστευα από τη στιγμή που μπήκα στον αγωνιστικό χώρο, από την ημέρα που πάτησα το πόδι στη Γερμανία, πως είμαι σε θέση να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα. Από το πρώτο άλμα μπήκα για τη μεγάλη επίδοση, δεν φοβήθηκα τον αγώνα. Είχα μεγάλα άλματα, ωστόσο δεν κατάφερα να πετύχω ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Όμως  επιβεβαίωσα την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια, στον προπονητή μου, γιατί έκανε το νταμπλ, συγχαρητήρια και στον συναθλητή μου. Ήταν εξαιρετικό και το ένα-δύο των κopιτσιώv στο επί κοντώ. Εύχομαι να χάρισα στους Έλληνες έστω και λίγη αισιοδοξία, καλό κουράγιο στις οικογένειες που θρηνούν».

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του Σαββάτου, η χώρα μας παρέμεινε στην τέταρτη θέση του πίνακα των μεταλλίων. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων ημερών, θα ολοκληρώσει την παρουσία της υψηλότερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 12 χρόνια. Πρώτη είναι η οικοδέσποινα Γερμανία, και ακολουθούν η Μ. Βρετανία και η Πολωνία.