Breaking News

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Χρυσό μετάλλιο στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βερολίνο και το 24ο στην ιστορία της  στο θεσμό κατέκτησε το βράδυ της Τετάρτης η χώρα μας χάρη στον Μίλτο Τεντόγλου.

Το μικρότερο σε ηλικία μέλος της αποστολής κατάφερε να δείξει τα δόντια του, την κλάση του και το ταλέντο του και με 8.25 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο. 

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος του ΣΕΓΑΣ, ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,96 μ. και στις δύο επόμενες προσπάθειες έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο δεν μπόρεσε να το "βγάλει" στον αγωνιστικό χώρο. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάκσι στο 5ο άλμα και ενώ ήταν στην τρίτη θέση, βρήκε το σωστό πάτημα και είδε τον πίνακα να γράφει το 8,25 μ., που είναι φετινό του ρεκόρ και δεύτερη επίδοση της καριέρας του πίσω από το ατομικό του 8,30 μέτρα. Ο Τεντόγλου είχε ακόμη άλματα στα 7,80 μ., 8,00 μ., ένα άκυρο, ενώ άφησε στην ουσία το έκτο και τελευταίο του άλμα. 

Ο Τεντόγλου πριν γίνει ο νεαρότερος Ελληνας που κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στο αγώνισμα του, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18.