Breaking News

BlacKkKlansman - Η Παρείσφρηση, Πρεμιέρα: Σεπτέμβριος 2018 (trailer)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 70, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αναταραχής στην Αμερική, καθώς η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι φυλετικές διακρίσεις κορυφώνονται. Ο Ron Stallworth (John David Washington) γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικάνος ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς, όμως η άφιξή του αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και εχθρικότητα από τους λευκούς συναδέλφους του.

Η φήμη του νεόκοπου ντετέκτιβ στους αστυνομικούς κύκλους ήταν καλή, χάρη στην πετυχημένη παρακολούθησή του στις συναντήσεις της οργάνωσης των Μαύρων Πανθήρων. Απτόητος ο Stallworth δεν έμεινε εκεί και αποφασίζει να κάνει τη διαφορά για το καλό της κοινότητάς του. Με πολύ θάρρος λοιπόν αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή που ακόμα και σήμερα φαντάζει αδιανόητη: να παρεισφρήσει στην ρατσιστική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν.

Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως λευκό ρατσιστή και εξτρεμιστή, ο Stallworth επικοινωνεί τηλεφωνικά με την λευκή οργάνωση και σύντομα κερδίζει τον σεβασμό της. Μάλιστα, καταφέρνει να συνάψει σχέση φιλίας με τον αρχηγό της, τον David Duke (Topher Grace), ο οποίος μένει έκπληκτος από την αφοσίωση του νέου φανατικού μέλους.

Η παράδοξη αυτή αστυνομική έρευνα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, όταν ο συνάδελφος του Stallworth, ο Flip Zimmerman (Adam Driver), υποδύεται διά ζώσης τον Stallworth στις συναντήσεις του με την ρατσιστική οργάνωση, ώστε να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες γύρω από την επικείμενη δολοφονική ενέργεια που σχεδιάζουν. Ο Stallworth και ο Zimmerman με αυτό τον τρόπο θα συνεργαστούν σαν αστυνομικό ντουέτο, με σκοπό να καταστρέψουν εκ των έσω την οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν, η οποία έχει άμεσο στόχο να διασπείρει την βiαιη ρητορική της στο ευρύ αμερικάνικο ακροατήριο...

Είδος: Βιογραφία, Δράμα, Κωμωδία
Σενάριο: Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee
Σκηνοθεσία: Spike Lee
Πρωταγωνιστούν: John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace, Isiah Whitlock Jr.
Πρεμιέρα (Ελλάδα): 27 Σεπτεμβρίου 2018
Έτος Κυκλοφορίας: 2018 (9 Αυγούστου, Αυστραλία - 10 Αυγούστου, ΗΠΑ)
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Γλώσσα: Αγγλικά
Διάρκεια: 135 λεπτά
Καταλληλότητα: Άνω των 15 ετών