Breaking News

Η συνέντευξη της Μερόπης Τζούφη στο Κανάλι της Βουλής (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τους διορισμούς στον χώρο της Παιδείας, τις αλλαγές στο Λύκειο, την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το πνεύμα των μεταρρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, μίλησε η Υφυπουργός Μερόπη Τζούφη στο Κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» με την Κέλλυ Κοντογιώργη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η Μερόπη Τζούφη σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση προσλήψεων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι οι διορισμοί είναι οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

Πρόσθεσε, επίσης, πως φέτος αυξήθηκε και το σύνολο του προσωπικού που προσελήφθη στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης. Επεσήμανε δε την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν μόνιμες προσλήψεις, για τις οποίες, όπως δήλωσε, «θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε μετά τον Οκτώβριο».

Η Υφυπουργός ανέλυσε εκτενώς τις προτεινόμενες αλλαγές στο Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι «η πρόταση του Υπουργείου αποτελεί προϊόν ευρύτατου διαλόγου που επιδιώκει να προσδώσει στο σχολείο το χαμένο κύρος του». Παράλληλα, υπογράμμισε πως «το δημόσιο σχολείο πρέπει να έχει τον κύριο ρόλο στην εκπαίδευση, καθώς σε αυτό έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας για την ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα.

Δείτε όσα είπε στο Κανάλι της Βουλής.