Breaking News

Ινδονησία: Αεροπορική τραγωδία - Συντριβή Boeing με 189 επιβαίνοντες (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα Boeing 737 MAX 8 της Lion Air με 189 επιβαίνοντες (181 επιβάτες και 8 μέλη πλήρωμα) έπεσε στη θάλασσα, στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών, τη στιγμή που εκτελούσε το εσωτερικό δρομολόγιο από την πρωτεύουσα της χώρας, Jakarta στην πόλη Pangkal Pinang του νησιού Bangka. 

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει διάρκεια λίγο περισσότερο από μία ώρα. Η επαφή με το αεροπλάνο φέρεται να χάθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 13 λεπτά μετά την απογείωση, όταν βρισκόταν σε ύψος 3.650 ποδιών (περίπου 1.112 μ.).

"Έχει επιβεβαιωθεί ότι κατέπεσε", δήλωσε ο Yusuf Latif, εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας διάσωσης, σύμφωνα με το RT που επικαλείται το Reuters.


"Το αεροπλάνο ζήτησε επείγουσα προσγείωση σχεδόν αμέσως μετά την απογείωσή του", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Sindu Rahayu της Γενικής Διεύθυνσης Αεροπορικών Μεταφορών.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του υπουργείου Μεταφορών, στο Boeing επέβαιναν 178 ενήλικες, ένα παιδί και δύο μωρά. Το πλήρωμα αποτελούνταν από δύο πιλότους και έξι αεροσυνοδούς.

"Τα συντρίμμια από το αεροπλάνο βρέθηκαν να επιπλέουν στη θάλασσα της Ιάβα, κοντά σε μια εγκατάσταση που ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pertamina" δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας στο Reuters.


Σε εξέλιξη είναι μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τους δύτες να αναζητούν πιθανούς επιζώντες στα βυθισμένα συντρίμμια.

"Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε πρόσφατα, έχοντας περίπου 800 ώρες πτήσεων" δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής επιτροπής ασφάλειας των Μεταφορών της Ινδονησίας, Soerjanto Tjahjono. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightradar24, το αεροπλάνο παραδόθηκε τον Αύγουστο στην Lion Air, η οποία επιβεβαίωσε ότι ήταν αξιόπιστο και δοκιμάστηκε από έμπειρο πλήρωμα. Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης είχαν συνολικά 11.000 ώρες πτήσεων.

Οι αρχές δεν προχώρησαν σε εκτιμήσεις για την αιτία της τραγωδίας, καθώς αναμένουν να πάρουν απαντήσεις από το το μαύρο κουτί, επισημαίνει το RT.