Breaking News

Πολιτικές διαστάσεις έχει λάβει ο θάνατος του Έλληνα ομογενή στην Αλβανία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Να τηρούνται χαμηλότεροι τόνοι από την πλευρά της κυβέρνησης της Αλβανίας και να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επιθετικότητα όταν έχει χαθεί μια ζωή, ώστε να μην τροφοδοτούνται τα αντανακλαστικά των κοινωνιών», ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε τηλεοπτική συνέντευξη, αναφερόμενος στο θάνατο του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες Αλβανίας.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από πυρά της αλβανικής αστυνομίας την Κυριακή... Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του 35χρονου.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής και ζητά απόλυτη διαλεύκανση.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με tweet του, υπερασπίστηκε τη στάση της αλβανικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι έκανε μόνο τη δουλειά της και μάλιστα έκανε λόγο για την... «απώλεια ζωής ενός τρελού».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.