Breaking News

Απόψε, μετά τα μεσάνυχτα, η εκπομπή του Vice για την «Ψυχική Υγεία στην Ελλάδα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ψυχική Υγεία σε κρίση: Το Vice ερευνά σε βάθος την ψυχική υγεία των Ελλήνων μετά την οικονομική κρίση... Αναλυτικά η ανακοίνωση για την εκπομπή:

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στις 00:45, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ψυχική Υγεία σε Κρίση».

Σύμφωνα με τις επίσημες έρευνες, η ψυχική υγεία στην Ελλάδα επιδεινώθηκε στα χρόνια της κρίσης, με τις διαγνώσεις για κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές να έχουν αυξηθεί δραματικά.

Το VICE Greece πήγε στην Ψυττάλεια, όπου καταλήγουν τα λύματα όλης της Αττικής για να παρακολουθήσει τις δειγματοληψίες που κάνει το ΕΚΠΑ από το 2010 και δείχνουν ραγδαία αύξηση στη χρήση αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών φαρμάκων.

Επίσης, επισκεφθήκαμε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής για δούμε από κοντά τις έρευνες που γίνονται σε άτομα με ψυχικές ασθένειες και μιλήσαμε με τρεις ψυχικά ασθενείς, που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και σήμερα προσπαθούν να επανενταχθούν στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Τέλος, το ψυχίατροι και ψυχοθεραπευτές αναλύουν τους λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί Έλληνες κατέρρευσαν ψυχολογικά μέσα στην κρίση και απαντούν αν μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Παρουσίαση: Αντώνης Ντινιακός
Έρευνα/Παραγωγή: Ελίζα Μπενβενίστε
Κάμερα: Τάσος Σκαρής
Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου
Γραφικά: Αλεξία Μπαράκου