Breaking News

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Έχω χάσει τον ύπνο μου από το ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε θέση, μέσα από το προφίλ του στο Instagram, σχετικά με όσα ειπώθηκαν για τον αδερφό του Θανάση από τον Τάκη Τσουκαλά, μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα. Σε φωτογραφία που δημοσίευσε ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς έγραψε:

«Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες.. Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου.

Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ την περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος..

Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες.. Αλλά είμαι σίγουρος αμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ την περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτη την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας. 🇬🇷🇳🇬 @thanasis_ante43 #MoreThanAnAthlete

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) στις


Σε δήλωσή του ο Τάκης Τσουκαλάς είχε τονίσει, αναφερόμενος σε όσα είπε στην εκπομπή "Αντε γεια" (χαρακτήρισε «πίθηκο» το Θανάση Αντετοκούνμπο):

«Με αφορμή τη συνεχή προσπάθεια για την δημιουργία εντυπώσεων από το πουθενά και την εμπλοκή του ονόματος μου σε κατά φαντασίαν και ανύπαρκτες ρατσιστικές επιθέσεις ξεκαθαρίζω τα εξής: Δεν αναφέρθηκα ποτέ με ρατσιστική διάθεση σε φυλετικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτήρισα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά ενός αθλητή που τιμωρήθηκε δυο φορές μάλιστα από τους διαιτητές με παρατήρηση και τεχνική ποινή. Γνωρίζω πολύ καλά ποιο μέσο έχει προσπαθήσει να αναγάγει σε ρατσιστικό θέμα το συγκεκριμένο περιστατικό και τους προειδοποιώ ότι θα ακολουθήσω τη νόμιμη δικαστική οδό ως απάντηση στην προσπάθεια συκοφάντησής μου».