Breaking News

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν δει την Πολίτικη Κουζίνα γιατί τους είναι οδυνηρό»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «Κάνε γονείς να δεις καλό» του ΑΝΤ1, o Ιεροκλής Μιχαηλίδης μίλησε για το σίριαλ, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τις ρίζες του από Πόντο και Μικρά Ασία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Espresso» και τη Μαρία Ανδρέου, αφού πρώτα αναφέρθηκε στη σειρά, δήλωσε για την κατάσταση στην Ελλάδα:

«Χωρίς χαμόγελο... Αν δεν υπήρχε ο παραδοσιακός θεσμός της οικογένειας, θα είχαμε τεράστια ανθρωπιστική κρίση τα τελευταία δέκα χρόνια κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν κοινωνικές δομές. Βέβαια, από τη μία η οικογένεια είναι η σωτηρία μας και από την άλλη η παθογένειά μας, γιατί όλος αυτός ο εγκλωβισμός στον οικογενειακό ιστό προκαλεί παρενέργειες».

Για την καταγωγή του είπε: «Είμαι από τον Πόντο, όπου ο θεσμός της οικογένειας είναι πολύ σταθερός, τόσο στις χαρές όσο και στις λύπες. Έχω επισκεφτεί τα χωριά των παππούδων μου στο Πόντο τρεις φορές και στη μνήμη μου καταγράφηκαν εικόνες που δεν ξεχνιούνται. Εκεί που δεν έχω πάει ακόμη είναι στο χωριό της γιαγιάς μου, στη Μικρά Ασία. Το έχω παράπονο ακόμη, αλλά θα το πραγματοποιήσω το ταξίδι».

Και πρόσθεσε: «Ξέρω ανθρώπους που συνειδητά δεν έχουν επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη ή τη Μικρά Ασία, γιατί δεν μπορούν. Ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν δει την ταινία "Πολίτικη κουζίνα", γιατί τους είναι οδυνηρό; Μου το έχουν εξομολογηθεί, με αφορμή τον πρωταγωνιστικό μου ρόλο στην ταινία... Υπήρχαν άνθρωποι που ζούσαν μέχρι το 1960 στην Πόλη και ακόμη όλα αυτά είναι πολύ νωπά γι' αυτούς».

Πηγή: Espresso