Breaking News

Καλιφόρνια: Ατελείωτη η τραγωδία στο Paradise (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης είπε ότι η πόλη Paradise της Καλιφόρνια, που υπέστη μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά Camp Fire, θα χρειαστεί μια "πλήρη αναδόμηση", η οποία θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.

"Η ζημιά στο Paradise είναι μία από τις χειρότερες καταστροφές που έχω δει ποτέ" πρόσθεσε ο Brock Long, διευθυντής της Federal Emergency Management Agency (FEMA), σύμφωνα με το BBC.

Όσον αφορά τον τραγικό απολογισμό από την Camp Fire, έχει ανέλθει πλέον στους 56 νεκρούς, καθώς βρέθηκαν ακόμη 8 σοροί στην περιοχή του Paradise, ενώ φέρεται να αγνοούνται 130 άνθρωποι.

Στη μακάβρια λίστα των νεκρών προστίθενται και 2 ακόμη άνθρωποι, που έχασαν τη ζωή τους στο νότο από την Woolsey Fire.

Σύμφωνα με το BBC, 9.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε όλη την πολιτεία, καθώς, εκτός από τις δύο μεγάλες πυρκαγιές, υπάρχουν και μικρότερης έντασης πύρινα μέτωπα.

Το 35% των πυροσβεστικών δυνάμεων επιχειρούν στη βόρεια Καλιφόρνια, προσπαθώντας να κερδίσουν τη μάχη με την Camp Fire.

Χθες ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνια, Ken Pimlott, δήλωσε ότι σημειώνεται πρόοδος στη μάχη για τον έλεγχο των πυρκαγιών.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι έχουν καταστραφεί 7.600 κατοικίες, όπως και εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Στις έρευνες των σωστικών συνεργείων συνδράμουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, όπως και μονάδες ταχείας αναγνώρισης DNA.