Breaking News

Πυκνός καπνός «πνίγει» το Σαν Φρανσίσκο - Δραματική αύξηση των αγνοουμένων στην Καλιφόρνια (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αυξήθηκε κι άλλο ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ενώ 1.011 είναι αγνοούμενοι (από 631 που ανέφερε ο προηγούμενος απολογισμός), σύμφωνα με το σάιτ του CBS News, που επικαλείται δηλώσεις του σερίφη Kory Honea της κομητείας Butte.

Ωστόσο, ο σερίφης τόνισε ότι η λίστα των αγνοούμενων "είναι δυναμική και θα εξελίσσεται", καθώς μερικά από τα ονόματα ενδέχεται να έχουν καταχωριστεί δύο φορές.

Οι νεκροί από την πυρκαγιά Camp Fire στα βόρεια της πολιτείας - που κατέστρεψε περίπου 9.700 σπίτια και κτίρια - είναι πλέον 71, καθώς εντοπίστηκαν τα λείψανα άλλων οκτώ θυμάτων. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά είχε ελεγχθεί την Παρασκευή κατά το 45%.

Στη μακάβρια λίστα προστίθενται και 3 νεκροί από την Woolsey Fire που μαίνεται στο νότο, στην οποία ο έλεγχος έφτασε μέχρι και το 69% το βράδυ της Παρασκευής.


Στο μεταξύ, όπως θα δείτε στο βίντεο του Euronews που ακολουθεί, η πυρκαγιά  Camp Fire προκάλεσε ατμοσφαιρική ρύπανση στο Σαν Φρανσίσκο, όπου σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και τουριστικά αξιοθέατα παραμένουν κλειστά εξαιτίας του πυκνού καπνού που έχει σκεπάσει την πόλη.