Breaking News

Κάηκε το Παρίσι στη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» - 133 τραυματίες και περίπου 400 συλλήψεις (videos+photos)

Για τρίτο Σαββατοκύριακο σημειώνονται σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των αποκαλούμενων «κίτρινων γιλέκων», που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στα καύσιμα.

Το Σάββατο ο χώρος  κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου έμοιαζε με πεδίο μάχης, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, στην προσπάθειά της να διαλύσει τους συγκεντρωμένους, που κατέκλυσαν το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Είχαν προηγηθεί εκτεταμένες λεηλασίες σε ιδιωτικές περιουσίες.

Το πρωί οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 250 συλλήψεις. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Daily Mail, η αστυνομία είπε ότι προχώρησε σε 413 προσαγωγές, από τις οποίες οι 378 μετατράπηκαν σε προσωρινή κράτηση. Επίσης, 133 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους οι 23 αστυνομικοί.


«Αυτοί που ασκούν βiα δεν θέλουν αλλαγή, δεν θέλουν να βελτιωθεί η κατάσταση. Είναι προδότες της ιδεολογίας που υποκρίνονται ότι υπηρετούν και την εκμεταλλεύονται. Θα ταυτοποιηθούν και θα τιμωρηθούν για τις πράξεις τους» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.


Δείτε τα βίντεο του Euronews.