Breaking News

Ινδονησία: Αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο Anak Krakatau (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Ινδονησιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών (BNPB) δήλωσε ότι το επίπεδο συναγερμού στο Anak Krakatau αυξήθηκε από το επίπεδο 2 στο 3, λόγω της αυξημένης ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, όλες οι πτήσεις γύρω από το ηφαίστειο έχουν επαναπρογραμματιστεί. Επίσης, στο ηφαίστειο έχει οριστεί μία ζώνη ασφαλείας 5 χιλιομέτρων.

Στο Anak Krakatau παρατηρήθηκε δραστηριότητα από τον Ιούλιο, αλλά πλέον είναι ιδιαίτερα ενεργό από την περασμένη εβδομάδα.

Το περασμένο Σάββατο η έκρηξη του ηφαιστείου στην Ινδονησία προκάλεσε φονικό τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές γύρω από τον πορθμό Sunda, μεταξύ των νήσων Java και Sumatra, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 430 ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 150 φέρονται να είναι οι αγνοούμενοι.

Εκατοντάδες κτίρια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν σε διάφορους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Τουλάχιστον 16.000 άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν μακριά από τα σπίτι τους, τη στιγμή που τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις αναζητήσεις επιζώντων και δίνουν μάχη με το χρόνο για να προσεγγίσουν τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, που έχουν πληγεί από το τσουνάμι.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, επισημαίνει το δημοσίευμα του BBC.

Στο βίντεο καταγράφεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα τα ξημερώματα της χθεσινής ημέρας.