Breaking News

Στο Hall of Fame η Μάρτα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Μάρτα Βιέιρα ντα Σίλβα (Marta Vieira da Silva) έχει βραβευθεί 5 φορές με το βραβείο καλύτερης γυναίκας ποδοσφαιριστή της FIFA (2006, 2007, 2008, 2009 ως βραβείο Παίκτης της Χρονιάς και το 2010 ως Χρυσή Μπάλα), ενώ μια φορά (2005) έχει έρθει δεύτερη στη σχετική ψηφοφορία. 

Η 32χρονη Βραζιλιάνα είναι αναμφίβολα μια από τις πλέον ταλαντούχες παίκτριες στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου και πλέον έχει μπει στο Hall of Fame.

Με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας η Μάρτα έχει κατακτήσει δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια, το 2004 και το 2008. Επίσης έχει βραβευθεί με το βραβείο Χρυσής Μπάλας (MVP) της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου γυναικών κάτω των 21 ετών το 2004, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών του 2007 κατέκτησε το βραβείο της καλύτερης παίκτριας της διοργάνωσης (Χρυσή Μπάλα), αλλά και αυτό της πρώτης σκόρερ (Χρυσό παπούτσι).

Τα πρώτα της βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου τα έκανε στη Βάσκο ντα Γκάμα, όταν σε ηλικία 14 ετών την ανακάλυψε η προπονήτρια Helena Pacheco.

Δείτε το βίντεο του Euronews.



Με πληροφορίες από: wikipedia