Breaking News

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας. Πρόκειται για μια κίνηση την οποία ο ίδιος είχε προαναγγείλει.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αμυράς τονίζει ότι αποχωρεί με «λύπη» του από την ΚΟ του Ποταμιού και ανεξαρτητοποιείται.

«Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό θέμα», αναφέρει ο Γιώργος Αμυράς.

Προσθέτει πως ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάστηκε, εκφράζοντας την ευχή «οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Με την αποχώρηση από την ΚΟ του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Αμυρά, το Ποτάμι μένει με 4 βουλευτές, τους Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά, Σπ. Λυκούδη και Γρ. Ψαριανό και χάνει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα στη Βουλή, καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές και έχει τουλάχιστον πέντε βουλευτές.

«Υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε τον κ Θεοχαρόπουλο τον πέμπτο βουλευτή του Ποταμιού» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός.

«Ήταν προαποφασισμένο ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί ο Γιώργος Αμυράς, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς» δήλωσε επίσης.

«Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα οπότε είμαστε τέσσερις ελεύθεροι άνθρωποι», πρόσθεσε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και ο ίδιος εντός των ημερών.

Ανέφερε πως οι δυο τους είχαν δηλώσει πως δεν γίνεται να συνυπάρχουν σε ένα πολικό σχηματισμό με τρεις διαφορετικές γραμμές.

Κεραυνό εν αιθρία χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς την παραίτηση του Γιώργου Αμυρά. «Δεν την γνώριζα την εξέλιξη αυτή. Είχαμε πει συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Ήταν κεραυνός ένα αιθρία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Πηγή: Skai.gr