Breaking News

Γαλλία: Νεκροί και τραυματίες από πυρκαγιά σε χιονοδρομικό κέντρο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής στο χιονοδρομικό κέντρο Courchevel, στην ανατολική Γαλλία, προκαλώντας το θάνατο 2 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 22, μεταδίδει το σάιτ του BBC. 

Μεταξύ των τραυματιών, οι τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι τρεις μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από ένα κτίριο, όπου διέμεναν οι εργαζόμενοι, που απασχολούνται εποχιακά στο χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην ομώνυμη πόλη.


Δεκάδες πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

Το Courchevel αποτελεί μέρος του Les Trois Vallées, που είναι από τα μεγαλύτερα χειμερινά θέρετρα στον κόσμο.

Σύμφωνα με το BBC, τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι το κτίριο στέγαζε περίπου 60 εργαζόμενους διαφόρων εθνικοτήτων.


Ο Frédéric Loiseau, τοπικός κυβερνητικός υπάλληλος, δήλωσε στον γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα BFMTV ότι οι νεκροί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, ενώ πρόσθεσε:

"Στην περίπτωση των σοβαρά τραυματισμένων, είναι αδύνατο να διευκρινιστεί αν οι τραυματισμοί τους προήλθαν από πτώση. Επειδή η φωτιά ξέσπασε στον τρίτο όροφο, μερικοί άνθρωποι πήδηξαν για να σώσουν τη ζωή τους".

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο Guardian.