Breaking News

Live στην ΕΡΤ1: Άρης - Λαμία (14/1, 19:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, ολοκληρώνεται η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League.

Η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει ζωντανά στις 19:00, από το «Κλεάνθης Βικελίδης», την αναμέτρηση Άρης - ΠΑΣ Λαμία.


Ο αγώνας θα προβληθεί και σε επανάληψη στην ΕΡΤ1, στη 01:20 μετά τα μεσάνυχτα.

Η ανακοίνωση της Super League για τον αγώνα

Με ενδιαφέρον αναμένεται ο Άρης του 2019, καθώς ο πρώτος γύρος ήταν ένα εντυπωσιακό σενάριο.

Ξεκίνησε δυνατά με τέσσερις νίκες στα πρώτα πέντε παιχνίδια, στα ντέρμπι δεν τα κατάφερε και άλλαξε προπονητή. Με υπηρεσιακό τον Τερζή και στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη έκανε "διπλά" σε Ριζούπολη και Ηράκλειο. Και τον Δεκέμβρη πάλι έχασε το ρυθμό του, με ένα βαθμό σε τρία παιχνίδια.

Ειδικά στην έδρα του ο Άρης έχει να κάνει νίκη από τις 30 Σεπτέμβρη. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναιτωλικός νίκησαν, ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε ισοπαλία. Τα περισσότερα δύσκολα παιχνίδια, αλλά ακόμα και για τον πιο προσγειωμένο φίλαθλό του, η συγκομιδή του ενός βαθμού είναι πολύ μικρή.

Η Λαμία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, έχοντας χάσει και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, κι αυτή όμως σε ένα βαρύ πρόγραμμα. Από Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Από τις 27 Οκτωβρίου, όταν και νίκησε τον Λεβαδειακό με 3-2, αγνοεί τη νίκη, αλλά και το γκολ σε έξι παιχνίδια! Από τότε έχει παίξει 547 λεπτά ποδόσφαιρο χωρίς να βρει δίχτυα.

Έχοντας ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, ελπίζει τουλάχιστον να έχουν απώλειες οι ομάδες που καταδιώκει, αλλά και οι δύο που είναι πίσω της.

Η ιστορία των δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία περιορίζεται μόνο στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με το οποίο μπήκε φουριόζος ο Άρης στο πρωτάθλημα. Ήταν Δευτέρα 27 Αυγούστου, όταν νίκησε στη Λαμία με 3-0 (53' κεφαλιά Ντιγκινί, 70' κεφαλιά Ματέο Γκαρσία, 78' σουτ Γκάμα).

Σε όλες τις διοργανώσεις υπάρχουν ακόμα οι δύο συναντήσεις στη Φούτμπολ Λιγκ το 2016-017, Λαμία - Άρης 1-0 (Βασιλόγιαννης) και Άρης - Λαμία 0-0, και ένα παιχνίδι σε ομίλους Κυπέλλο το 1995-96, Λαμία - Άρης 0-1 (Τσιαντάκης).