Breaking News

MasterChef 3: Η εξομολόγηση του Ζαχίρ συγκίνησε τους κριτές (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο χθεσινοβραδινό 2ο επεισόδιο του MasterChef ο Ζαχίρ Γιαβαρί από το Αφγανιστάν κατάφερε να πάρει την ποδιά από τους κριτές. Νωρίτερα τους συγκίνησε όταν εξομολογήθηκε:

«Όταν ήμουν δέκα χρονών, οι γονείς μου, για να μείνω ζωντανός, αποφάσισαν να με στείλουν σε άλλη χώρα. Με έναν παράνομο τρόπο με έστειλαν στο Ιράν όπου έμεινα για πέντε χρόνια και βασανίστηκα πάρα πολύ. Ειδικά από την αστυνομία,  που μας έβαλε σε κέντρο κράτησης. Μας έδεναν τα χέρια στα κάγκελα... μας χάραζαν τα χέρια. Δεν είχα την τύχη, την ευκαιρία, να σπουδάσω στη χώρα μου.

Στο Ιράν δούλευα οικοδομή 11 χρονών, δεν άντεχα άλλο και μετά πήγα σε άλλο εργοστάσιο. Είχα μαζέψει κάποια χρήματα από τη δουλειά, πάντα το όνειρό μου ήταν να σπουδάσω κι έτσι αποφάσισα να φύγω από το Ιράν, να έρθω στην Ευρώπη, να σπουδάσω, να αγαπάω αυτό που κάνω.

Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν είχα που να μείνω. Έμαθα τα ελληνικά μέσα σε 6 - 8 μήνες και πήγα σχολείο. Το πρωί δούλευα οικοδομή, το βράδυ πήγαινα στο σχολείο. Κάποιο διάστημα δεν είχα που να μείνω και κοιμόμουν σε παγκάκι...».

O Ζαχίρ ζει στην Ελλάδα από το 2006. Ως μάγειρας εργάζεται τα τελευταία 8 - 9 χρόνια.

Δείτε το βίντεο.