Breaking News

Σύνταγμα: Όσα έγιναν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την Κυριακή στο Σύνταγμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το μεγάλο συλλαλητήριο σημαδεύτηκε από επεισόδια και από εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα αρκετά άτομα να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα, ανάμεσά τους 4 μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σωτηρία, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

ΕΛ.ΑΣ.: 12 προσαγωγές, 7 συλλήψεις, 25 αστυνομικοί τραυματίες

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Κυριακής ενημέρωσε ότι 12 άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, από τα οποία συνελήφθησαν τα 7, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Επιπλέον, ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών που έχουν διακομισθεί στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών ανέρχεται σε 25, καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρά τον μεγάλο όγκο του συλλαλητηρίου η αστυνομία έκανε λόγο για μόνο 60.000 κόσμο, με τους διοργανωτές να πολλαπλασιάζουν τον αριθμό.

Ανακοινώσεις από Μαξίμου και ΝΔ

Όσον αφορά τα επεισόδια, αρχικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ έκαναν λόγο για ομάδα αντιεξουσιαστών, ενώ το ΑΡΤ μετέδωσε ότι κινήθηκαν στη συνέχεια προς τα Εξάρχεια. Αργότερα η  ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού "φωτογράφισε" τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια ως "ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής"...

«Η κυβέρνηση-κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας...

Συντονισμένη επίθεση καταγγέλλει η ΕΡΤ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συντονισμένη επίθεση από κουκουλοφόρους δέχτηκαν φωτογράφοι και δημοσιογράφοι στην πλατεία Συντάγματος. Τραυματίστηκε ο φωτορεπόρτερ Κώστας Νταντάμης, όπως και ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Κώστας Παπαδάτος. Επίσης, άγνωστοι επιτέθηκαν και στις δημοσιογράφους της ΕΡΤ, Ελίνα Κολύβα και Σόνια Φίλη, που μετέδιδαν ζωντανά ρεπορτάζ από το συλλαλητήριο.

Η ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βiαιη επίθεση, η οποία αποτελεί ευθεία βολή στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν τρομοκρατούνται. Αντιθέτως, αυτά τα φαινόμενα ενδυναμώνουν τη βούλησή τους να παρέχουν αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Δείτε τα βίντεο.





Τα διεθνή ΜΜΕ για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα



Οι ομιλίες που ξεχώρισαν στο συλλαλητήριο