Breaking News

«Έφυγε» η ηθοποιός Φλωρέττα Ζάννα (photos)

Διαφήμιση
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, η ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Φλωρέττα Ζάννα.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Κωνσταντίνου έγραψε σήμερα στο Facebook: «Μόλις πληροφορήθηκα τον θάνατο της υπέροχης και αγαπημένης μου ΦΛΩΡΕΤΤΑΣ ΖΑΝΝΑ. Την γνώρισα το καλοκαίρι στο σπίτι της όπου με δέχτηκε και μιλήσαμε για πάρα πολλά στο όμορφο μπαλκόνι του σπιτιού της πίνοντας κρασί. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να διαβάσει την συνέντευξη που μου παραχώρησε και θα ανέβει σήμερα. Καλό ταξίδι υπέροχη ΦΛΩΡΕΤΤΑ ΖΑΝΝΑ...τιμή μου που σας γνώρισα και μου είπατε τόσα πολλά.»

H Φλωρέττα Ζάννα γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1933 στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ανθή Στυλιανέα. Υπήρξε δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, από το 1960 έως το 2003, μέχρι το θάνατο του τελευταίου. Έπαιξε ρόλους σε πολλές από τις ταινίες του και μαζί απέκτησαν μια κόρη την Μυρτώ (1962).

Φιλμογραφία

1959, Αμαρυλλίς (Το Κopiτσι της Αγάπης)
1962, Όταν λείπει η γάτα!
1963, Αμόκ
1964, Ο τελευταίος πειρασμός
1965, Κατηγορώ τους ανθρώπους
1966, Κοινωνία Ώρα Μηδέν
1966, Οι κυρίες της αυλής
1968, Η αρχόντισσα κι ο αλήτης
1968, Αγάπη και αίμα



Με πληροφορίες από: wikipedia