Breaking News

ΕΡΤ: Live Άρης-Πανιώνιος και «Αθλητική Κυριακή» με το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι Ολυμπιακού-AEK

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, η 21η αγωνιστική για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League. Το αθλητικό πρόγραμμα της ΕΡΤ:

• 18:00, Άρης - Πανιώνιος: Ζωντανή μετάδοση από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Δείτε Live σε ΕΡΤ1 και ΕΡΤ Sports HD

• 21:45 - Αθλητική Κυριακή: Ο Γιώργος Λυκουρόπουλος και ο Περικλής Μακρής μεταφέρουν την ανασκόπηση του συνόλου των αγώνων του Σαββατοκύριακου, με στιγμιότυπα και ρεπορτάζ της 21ης αγωνιστικής, καθώς και όλη την αθλητική κίνηση από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο. Επίσης, πλήρες ρεπορτάζ από το ντέρμπι Ολυμπιακού - AEK, που θα διεξαχθεί στις 19:30 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η ανακοίνωση της Super League για τον αγώνα Άρης - Πανιώνιος

Πενήντα χρόνια απέχουν μεταξύ τους οι δύο νίκες που έχει κάνει στην ιστορία των  πρωταθλημάτων ο Πανιώνιος στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη. Από το 5-2 του Ιουνίου του 1961, νίκησε πάλι τον Ιανουάριο του 2011 σε εκείνο το 0-2 με τα δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου.

Από τότε ο Άρης νίκησε και στα τρία πρωταθλήματος που υποδέχτηκε τον Πανιώνιο. Δεν έχουν ισοπαλία στα 10 τελευταία μεταξύ τους, μετά τη σεζόν 2009-10, που και τα δύο παιχνίδια έληξαν 1-1.

Ο Άρης χάρη στις τρεις διαδοχικές νίκες του έχει πάρει καθαρό προβάδισμα για την πέμπτη θέση, αφού είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον επόμενο Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι καθοριστικό, αφού μετά ακολουθεί τριάδα αγώνων με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ο Άρης θα επιχειρήσει μια τέταρτη νίκη στη σειρά, κάτι που έχει να κάνει από τον Απρίλιο του 2011, όταν τελείωνε το πρωτάθλημα με πέντε διαδοχικές νίκες.

Ο Πανιώνιος έχει μια νίκη σε εννέα παιχνίδια και μετά την ήττα από τον Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη το πάνω μισό της βαθμολογίας απομακρύνεται για αυτόν.

Οι 22 βαθμοί δεν είναι μαξιλαράκι ασφαλείας και θα πρέπει να βρει κι άλλες νίκες. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια του έχει μόλις ένα γκολ, αυτό που του χάρισε τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, ενώ στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του μετράει μόλις ένα βαθμό στο Ηράκλειο.

Η ιστορία

Νίκες Άρη: 47
Ισοπαλίες: 26
Νίκες Πανιώνιου: 33

Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρη: 37
Ισοπαλίες: 14
Νίκες Πανιώνιου: 2

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, 18.15
Πανιώνιος - Άρης 1-0
(41' κεφαλιά Ντομίνγκες)