Breaking News

«Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» στην Τροιζηνία (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 14:40, στον ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Παρλιάρος και «Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» στην Τροιζηνία.

Ο Στέλιος οδηγεί μέχρι την Τραχειά, ένα μικρό χωριό της Αργολίδας, για να μάθει, από πρώτο χέρι, πώς φτιάχνονται τα διάσημα παξιμάδια της περιοχής.

Μιλάει με τους αρτοποιούς και παρακολουθεί βήμα-βήμα τη διαδικασία παραγωγής των αφράτων παξιμαδιών, που έβαλαν την Τραχειά στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Συνεχίζει το ταξίδι του μέχρι την Τροιζηνία στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, περιοχή γνωστή για τα εσπεριδοειδή της.

Σε ένα κτήμα με θέα τη θάλασσα, συνομιλεί με έναν βιοκαλλιεργητή για τη νοστιμιά των φρούτων της ηλιόλουστης περιοχής. Στον Γαλατά, απέναντι από τον Πόρο μπαίνει σε ένα νέο εργαστήριο, όπου παράγονται φυσικοί χυμοί λεμονιού με ντόπια πρώτη ύλη, από το διάσημο λεμονόδασος της περιοχής.

Με παξιμάδια από την Τραχειά και ζουμερά εσπεριδοειδή από το κτήμα, ο Στέλιος επιστρέφει στο εργαστήριο με όρεξη να δημιουργήσει νέα γλυκά.

Ένα ξεχωριστό δροσερό τσιζκέικ με ελληνικό χαρακτήρα. Τραγανό παξιμάδι στη βάση του και μια βελούδινη κρέμα από γιαούρτι, ανθότυρο και φρέσκο τυρί κρέμα. Και μια επικάλυψη φτιαγμένη από πορτοκάλι και χυμό μανταρινιού. Αλλά, και μια πλούσια κρέμα λεμονιού που μπαίνει σε βάζο και διατηρείται πολύ καιρό, μυρωδάτη και φρέσκια - σαν ένα φρεσκοκομμένο λεμόνι.

Παρουσίαση: Στέλιος Παρλιάρος
Επιμέλεια-Οργάνωση: Τίνα Παπαδέλλη
Μουσική τίτλων: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος