Breaking News

Αλλαγή πλεύσης και από τον Τραμπ για τα Boeing 737 Max (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις μετά το πολύνεκρο ατύχημα με το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines στην Αιθιοπία.

Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα αναστείλουν τις πτήσεις των Boeing 737 Max 8, παρά τις πιέσεις από γερουσιαστές και από σωματεία εργαζομένων στον κλάδο. Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επικοινωνήσει απευθείας με τον επικεφαλής της Boeing, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι τα 737 Max 8 είναι ασφαλή.

Το απόγευμα της Τετάρτης η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι καθηλώνει προσωρινά στο έδαφος τα Boeing 737 Max 8 και Max 9.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o Τραμπ δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ότι πήρε την απόφαση μετά από συνομιλίες με τη Γραμματέα Μεταφορών, Elaine Chao, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Boeing, Dennis Muilenburg και την FAA.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από «νέες πληροφορίες» και «στοιχεία», σχετικά με τα τραγικά συμβάντα που αφορούσαν τους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις των Boeing 737 Max στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. Είχαν προηγηθεί οι χώρες: Νορβηγία, Αιθιοπία, Ινδονησία, Αυστραλία, Κίνα, Μογγολία, Νότια Κορέα και Τουρκία.