Breaking News

Ένοπλες επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε δύο τεμένη στο Christchurch, τη μεγαλύτερη πόλη του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 49 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το σάιτ του BBC (η αρχική ενημέρωση νωρίς το πρωί έκανε λόγο για 40 νεκρούς). Μάλιστα ένας από τους δράστες έκανε live στο Facebook την ώρα της επίθεσης.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 48, ανάμεσά τους οι 20 σε σοβαρή κατάσταση, αναφέρει η Daily Mail.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, περιέγραψε τα περιστατικά ως τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ έκανε λόγο για μια από τις "πιο μαύρες ημέρες της χώρας". Οι Αρχές συνέστησαν να κλείσουν προσωρινά όλα τα τεμένη της πόλης.

Σύμφωνα με το BBC, ο αστυνομικός Mike Bush δήλωσε ότι τρεις άνδρες και μία γυναίκα είναι υπό κράτηση, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται κάποιοι από τους υπόπτους να αφεθούν ελεύθεροι.

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison, αποκάλυψε ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι Αυστραλός πολίτης, τον οποίο χαρακτήρισε ως "εξτρεμιστικό δεξιό βiαιο τρομοκράτη". Η Daily Mail τον κατονομάζει, αναφέροντας ότι είναι 28 χρονών.

Συγκλόνισαν Έλληνες αυτόπτες μάρτυρας, που μίλησαν στον ΣΚΑΪ για τις σκηνές φρίκης που βίωσε η περιοχή, ενώ στο "Καλημέρα Ελλάδα" μίλησε ο επίτιμος πρόξενος στη Νέα Ζηλανδία.

Δείτε τα βίντεο από Euronews, ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1.