Breaking News

Η ζωή εν τάφω: Επεισόδιο 6

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Επεισόδιο 6: Έπειτα από αρκετές μέρες αναμονής, το πολυπόθητο γράμμα από την Κοντυλένια έφθασε στον Μιχαήλο. Δεν πρόλαβε όμως να το διαβάσει. Μια ξαφνική ριπή του ανέμου το άρπαξε μέσα από τα χέρια του και το πέταξε σε μια πλαγιά του βουνού. Η φάλαγγα της Εθνικής Άμυνας ήταν η πρώτη ελληνική μονάδα που έφτανε στο Μοναστήρι. Οι Γάλλοι αξιωματικοί ενημέρωσαν τους Έλληνες συναδέλφους τους για τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζαν στο χαράκωμα.

Μόλις έγινε γνωστό πως ο ελληνικός στρατός έφτασε στο Μοναστήρι πολλοί Έλληνες έσπευσαν να χαιρετίσουν τους στρατιώτες. Ανάμεσά τους και μια νεαρή κοπέλα που έφερε σοκολάτες στον Αντώνη. Αργά το βράδυ οι στρατιώτες άρχισαν να μπαίνουν στο χαράκωμα. Τα αμπριά δεν έφταναν για όλους και αρκετοί κοιμήθηκαν στο χώμα. Η ταλαιπωρία και η κούραση από τον ποδαρόδρομο φέρνει γκρίνια στους εθελοντές. Ο Αντώνης μοιράστηκε το ίδιο αμπρί με τον αδελφό του. Αν και ήταν κατάκοπος κάθισε να γράψει δυο λόγια στη Μυρσίνη. Το κερί που φώτιζε το αμπρί του, έγινε αιτία να του κάνει δριμύτατες παρατηρήσεις ο Γάλλος υπαξιωματικός που ήταν υπεύθυνος για την ελληνική μονάδα.

Πριν κοιμηθεί ο Αντώνης έρχεται σ’ επαφή και με μια δυσάρεστη έκπληξη. Ένας μεγάλος προβολέας φώτιζε περιοδικά το ελληνικό χαράκωμα ψάχνοντας να ανακαλύψει στρατιώτες. Με το ξημέρωμα η γκρίνια και η φασαρία μεγάλωσαν. Πέρα απ’ όλα τα άλλα προστέθηκε η έλλειψη νερού. Ο λοχαγός απείλησε πως αν δεν σταματούσαν οι φωνές και οι φασαρίες θα αναγκαζόταν να βάλει φρουρά στη μοναδική βρύση του χαρακώματος.

Ο Αντώνης παρομοίωσε ειρωνικά το χώρο μπροστά απ’ το χαράκωμα με σκηνή θεάτρου που έπαιζε το έργο «Η ζωή κι ο θάνατος για την ελευθερία των λαών». Δράμα για τους ίδιους και κωμωδία γι’ αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Ωστόσο πριν φύγει η μέρα ο λοχαγός αποφάσισε να δώσει στον Κωστούλα ένα γαλόνι. Θα γινόταν πλέον δεκανέας διμοιρίτης. Ο Αντώνης δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτή την προαγωγή σε αντίθεση με τον αδελφό του τον Κίμωνα που ήταν περήφανος και χαρούμενος για τη διάκριση του αδελφού του...

Δείτε το επεισόδιο στο βίντεο.



Για την αρχική σελίδα "Η ζωή εν τάφω" πατήστε ΕΔΩ