Breaking News

Live στην ΕΡΤ Sports: Ατρόμητος - ΑΕΚ (17/3, 16:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή 17 Μαρτίου, η 25η αγωνιστική για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League. 

Ο πρώτος αγώνας που θα μεταδώσει η δημόσια τηλεόραση είναι η αναμέτρηση για τη διεκδίκηση της 3ης θέσης,  Ατρόμητος Αθηνών - ΑΕΚ, που θα ξεκινήσει στις 16:00.


Η ανακοίνωση της Super League για τον αγώνα

Την τρίτη θέση της βαθμολογίας είναι πιθανόν να κρίνει η συνάντηση του Ατρομήτου με την ΑΕΚ στο Περιστέρι. Τις ομάδες χωρίζουν μια θέση και ένας βαθμός, είναι απίθανο να βρεθεί κάποια δεύτερη ή εκτός πεντάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο κοινός τους στόχος είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, που είναι η τρίτη θέση.

Ο Ατρόμητος ηττήθηκε στην Τούμπα, για πέμπτη μόλις φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Στην έδρα του έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Νοέμβρη και από τότε έχει παίξει μόλις τέσσερα παιχνίδια, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία.

Ο Ατρόμητος είναι η μοναδική ομάδα που νίκησε την ΑΕΚ στην έδρα της φέτος τον περασμένο Νοέμβρη. Μάλιστα ο Ατρόμητος νίκησε για δεύτερη φορά στη σειρά στο «Σπύρος Λούης» την ΑΕΚ, ενώ δεν την είχε νικήσει ποτέ στο παρελθόν. Βέβαια τον περασμένο μήνα βρέθηκαν αντίπαλοι στα προημιτελικά, με την ΑΕΚ να κάνει δύο νίκες και να παίρνει την πρόκριση. Τώρα ο Ατρόμητος έχει την ευκαιρία να κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του το δύο στα δύο με την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ δεν είναι και στην καλύτερη φόρμα της στο πρωτάθλημα. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχει νικήσει μόνο τον Απόλλωνα, ενώ έχασε από Ολυμπιακό, Άρη και έφερε ισοπαλία  με τον Παναθηναϊκό. Εκτός έδρας έχει χάσει τα δύο τελευταία, από Ολυμπιακό και Άρη. Τρία στη σειρά εκτός έδρας έχει να χάσει από το Νοέμβριο του 2012, τη σεζόν του υποβιβασμού της, όταν έχανε πέντε, από Ξάνθη, ΟΦΗ, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Ο Νταμίρ Κάναντι και ο Ευθύμης Κουλούρης είναι οι πρωταγωνιστές του Ατρομήτου. Ο Αυστριακός προπονητής στη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα έχει καταφέρει να κερδίσει ως τώρα το 50% των αγώνων του (27 στους 54 στο πρωτάθλημα και 35 στους 70 σε όλες τις διοργανώσεις), κάτι που δεν έχει κάνει άλλος προπονητής του στη μεγάλη κατηγορία.

Και ο Ευθύμης Κουλούρης με τα 16 γκολ του μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ατρομήτου, που θα αναδειχτεί πρώτος σκόρερ του.

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα βρεθεί βέβαια και ο δεύτερος σκόρερ, ο Εζεκίελ Πόνσε με τα 14 γκολ, ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής για  τον Κουλούρη. Και αυτή η μονομαχία δίνει μια ακόμα ενδιαφέρουσα διάσταση στο παιχνίδι του Περιστερίου.

Η ιστορία

Νίκες Ατρομήτου: 7
Ισοπαλίες: 10
Νίκες ΑΕΚ: 16

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο

Νίκες Ατρομήτου: 5
Ισοπαλίες: 6
Νίκες ΑΕΚ: 5

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018, 15.00
ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-2
(88' κεφαλιά Ρισβάνης, 90' σουτ Κουλούρης)