Breaking News

Νορβηγία: Άνοιξε τις πόρτες του πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Άνοιξε την Τρίτη τις πόρτες του το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης, που βρίσκεται σε σχήμα ημι-βυθισμένου μονόλιθου στο νοτιότερο σημείο της νορβηγικής ακτογραμμής, κοντά στο χωριό Baly. Κατασκευάστηκε από τη νορβηγική εταιρία Snohetta και ονομάζεται "Under". 

Οι τοίχοι της ασφαλούς δομής έχουν πάχος 1 μέτρο. Το πρωτότυπο εστιατόριο έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί από 80 έως 100 επισκέπτες.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Daily Mail, η κατασκευή έχει τρία επίπεδα. Στο κάτω μέρος βρίσκεται το εστιατόριο, στο μεσαίο ένα μπαρ και στην κορυφή η υποδοχή.

Θα λειτουργήσει, επίσης, ως ερευνητικό κέντρο θαλάσσιας ζωής, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το βυθό, μέσω ενός πανοραμικού παράθυρου, πλάτους 11 περίπου μέτρων και ύψους 4 μέτρων.

Εκτός των ωρών λειτουργίας, θα υπάρχουν δραστηριότητες αφιερωμένες στην έρευνα για τη θαλάσσια βιολογία.


Η εταιρία Snohetta είχε εξηγήσει ότι οι ερευνητές θα πηγαίνουν στο κτίριο για να μελετήσουν, μεταξύ άλλων, εάν τα ​​ψάρια μπορούν να εκπαιδευτούν με ηχητικά σήματα, ενώ πρόσθεσε: «Μέσα από την αρχιτεκτονική, το μενού και την ενημέρωση του κοινού για τη βιοποικιλότητα της θάλασσας, το "Under" θα προσφέρει μια εμπειρία κάτω από το νερό, που θα αποπνέει την αίσθηση δέους και απόλαυσης, ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις, τόσο σωματικές όσο και πνευματικές».

Δείτε το βίντεο του Euronews.