Breaking News

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»: Αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη (Επεισόδιο 16-3-2019)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι», που παρουσιάζουν στην ΕΡΤ1 η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος, τίμησε το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου τον μοναδικό Μανώλη Χιώτη.

Οι οθόνες πλημμύρισαν από τις πενιές και τη μουσική του ανθρώπου, που άλλαξε με το στιλ του και το μπουζούκι του την πορεία του λαϊκού τραγουδιού και ένωσε μουσικά «λαό και Κολωνάκι».

«Οδηγοί» στο μαγικό αυτό μουσικό ταξίδι στο παρελθόν, τέσσερις υπέροχοι σολίστες του μπουζουκιού: οι Μανώλης Καραντίνης, Γιάννης Σινάνης, Θανάσης Βασιλάς και Γιώργος Αλτής, βιογράφος του  μεγάλου λαϊκού συνθέτη.

Τραγούδησαν η Πέννυ Μπαλτατζή, οι Gadjo Dilo, ο Δώρος Δημοσθένους, η Μαρία Γράμψα, η Αφροδίτη Χατζημηνά και ο Γιώργος Αλτής, ενώ επιτυχίες του Χιώτη ερμήνευσαν με τον ξεχωριστό τους τρόπο και οι ηθοποιοί Νέλλη Γκίνη, Παναγιώτης Πετράκης, Σταύρος Νικολαΐδης και Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Στη μεγάλη παρέα της βραδιάς βρέθηκαν και οι σκηνοθέτες Γιώργος Βάλαρης και Κέλλυ Σταμουλάκη, οι ηθοποιοί Πασχάλης Τσαρούχας, Πέτρος Ξεκούκης, Ευτυχία Φαναριώτη, καθώς και ο πιανίστας Μιχάλης Παπαδάκης.