Breaking News

Ωνάσης - Λιβανού: Το θλιβερό φινάλε σε μια ζωή που ξεκίνησε σαν παραμύθι (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με αφορμή το θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση σαν σήμερα, στις 15 Μαρτίου 1975, η εκπομπή "Ελένη" παρουσίασε ένα αφιέρωμα στο γάμο του με την Τίνα Λιβανού.

Στις 28 Δεκεμβρίου του 1946 ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε την 17χρονη Τίνα, κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Λιβανού, με την οποία απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα.

Την Τίνα Λιβανού διεκδίκησε και ο Σταύρος Νιάρχος, ο οποίος παντρεύτηκε τελικά την Ευγενία, τη μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας. Ήταν η αρχή μιας ιστορικής κόντρας ανάμεσα στους δύο πλουσιότερους Έλληνες της εποχής, που ανταγωνίζονταν λυσσαλέα στα πάντα...

Η Τίνα Λιβανού ήξερε πως ο Ωνάσης την απατούσε και ενίοτε τον πλήρωνε με το ίδιο νόμισμα. Αργότερα μπήκε στο κάδρο η Μαρία Κάλλας και η περίφημη κρουαζιέρα στο Αιγαίο το καλοκαίρι του '59...

Τον Νοέμβρη του 1959 η Τίνα Λιβανού υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου λόγω μοιχείας... Το 1961 παντρεύτηκε ξανά, αλλά χώρισε λίγα χρόνια αργότερα.. Το 1971 θα κάνει ακόμα έναν γάμο - μυστήριο, με τον... Σταύρο Νιάρχο, χήρο πια, μετά την απώλεια της αδελφής της Ευγενίας, που είχε πεθάνει ένα χρόνο νωρίτερα στη Σπετσοπούλα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Τον Ιανουάριο του 1972 (Ιανουάριο του 1973 σύμφωνα με τη wikipedia) ο γιος του Ωνάση, Αλέξανδρος, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα.

Στις 10 Οκτωβρίου 1974 η 45χρονη Τίνα Λιβανού βρέθηκε νεκρή σε ξενοδοχείο στο Παρίσι. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση βαρβιτουρικών. Ένα θλιβερό φινάλε, σε μια ζωή που, στην αρχή της τουλάχιστον, φάνταζε όμορφη σαν παραμύθι.

Δείτε αναλυτικότερα στο βίντεο από την εκπομπή του Alpha.