Breaking News

Brexit: Συνάντηση Μέι - Κόρμπιν και «όχι» του Γιούνκερ για παράταση (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το απόγευμα της Τετάρτης συναντήθηκαν η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι και ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να γεφυρώσουν τις διαφορές και να βρουν λύση στο αδιέξοδο του Brexit.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, ένας εκπρόσωπος τύπου της Μέι είπε ότι και οι δύο πλευρές "έδειξαν ευελιξία", προσθέτοντας ότι τα δύο κόμματα "δεσμεύτηκαν να δώσουν τέλος στην τρέχουσα αβεβαιότητα του Brexit".

Πάντως, μετά τη συνάντηση, o Κόρμπιν δήλωσε ότι δεν υπήρξε "τόσο μεγάλη αλλαγή όσο αναμενόταν" στη θέση της Τερέζα Μέι. Επίσης, τόνισε ότι η συνάντηση ήταν "χρήσιμη, αλλά ασαφής" και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν.

Νωρίτερα, την Τετάρτη - όπως θα δείτε στο βίντεο του Euronews -, ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έστειλε τελεσίγραφο στη Βρετανία να ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες έως τις 12 Απριλίου.

Πάντως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δύσκολα θα επέλθει συμφωνία στο Λονδίνο ως εκείνη την ημερομηνία, τονίζοντας, μάλιστα, ότι το άτακτο Brexit είναι το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή.