Breaking News

«Έφυγε» η ηθοποιός Πίτσα Καπιτσινέα (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Σπύρος Μπιμπίλας γνωστοποίησε σήμερα, μέσω Facebook, ότι η ηθοποιός Πίτσα Καπιτσινέα έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο. Συγκεκριμένα έγραψε στο προφίλ του:

«Ακόμα μια θλιβερή αποχώρηση.. Η λατρεμένη μου δασκάλα στην Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και σπουδαία ηθοποιός του Εθνικού μας θεάτρου Πίτσα Καπιτσινέα δεν είναι πια ανάμεσα μας... 2ο κρούσμα μετά την περίπτωση της Βιβέτας Τσιούνη που έφυγε πριν λίγον καιρό... Ουδείς συγγενής της ειδοποίησε ένα όργανο των ηθοποιών... τα τηλέφωνα των οργανισμών μας και των Σωματείων μας δεν είναι δυσεύρετα.. Η αγαπημένη μας δασκάλα έφυγε τέλος Οκτώβρη. Της είχαμε αφιέρωμα στο ημερολόγιο του Τασεη... θα σε θυμάμαι ΠΑΝΤΑ για τα τόσα ωραία που ζήσαμε και μας έμαθες.»


H Πίτσα Καπιτσινέα έλαβε μέρος σε 80 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου από το 1949 έως το 1982.

Τηλεοπτικές σειρές

Η Θέμις έχει κέφια, 1975, ΕΙΡΤ
Η βεντέτα, 1986, ΕΡΤ2
Μεθυσμένη πολιτεία, 1980, ΕΡΤ
Οι ιερόσυλοι, 1983, ΕΡΤ2
Ορκίζομαι να είπω την αλήθεια: Άτιμη τύχη, 1976, ΕΡΤ

Κινηματογραφικές ταινίες: Το λάθος, 1965

Το βίντεο είναι από "Το θέατρο της Δευτέρας" και την τηλεοπτική θεατρική παράσταση "Ένα μικρό λάθος" (1979). Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: Γιώργος Νινιός, Θάνος Μακρυγιώργος, Κοραής Δαμάτης, Σπύρος Μπιμπίλας, Τάκης Βουλαλάς, Αλέξης Σταυράκης, Αντώνης Φουστέρης, Βασίλης Κανάκης, Θεόδωρος Σαρρής, Πίτσα Καπιτσινέα, Ράνια Οικονομίδου, Βιβέτα Τσιούνη, Άγγελος Γιαννούλης, Κώστας Κοκκάκης, Χριστίνα Στόγια, Κώστας Κονιάρης, Μαρία Αλκαίου, Κλεοπάτρα Ροντήρη.



Με πληροφορίες από: retrodb - greekactor (Έλληνες - Ελληνίδες ηθοποιοί)