Breaking News

Απόψε ο τελικός της Eurovision 2019 (ΕΡΤ2, 18/5, 22:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε απευθείας σύνδεση με το Τελ Αβίβ η ΕΡΤ θα μεταδώσει τον μεγάλο τελικό του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, απόψε, Σάββατο 18 Μαΐου, στις 22:00.

Ο τελικός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2 και από το κανάλι υψηλής ευκρίνειας της ΕΡΤ, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά στο www.ert.gr.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.


Στον τελικό θα δούμε συνολικά 26 χώρες. Εκτός από τις 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς, θα συμμετάσχουν και οι «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς και το Ισραήλ ως διοργανώτρια χώρα.

Η Κατερίνα Ντούσκα (Ελλάδα) θα εμφανιστεί στη 13η θέση, ενώ η Τάμτα (Κύπρος) στην 11η. 

Στη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου που φιλοξενεί την 64η διοργάνωση θα εμφανιστεί η παγκόσμια σούπερ σταρ Μαντόνα, η οποία θα παρουσιάσει δύο τραγούδια. Το νέο της single «Future», που συμπεριλαμβάνεται στο νέο της άλμπουμ με τίτλο «MADAME X», και το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου και τη διαχρονική της επιτυχία «Like a Prayer».

Τη βραδιά του τελικού, στη σκηνή θα ανέβει και η Ελένη Φουρέιρα, σε μία ενότητα με τίτλο «Eurovision Legends». Μαζί της θα είναι και οι: Κοντσίτα Βουρστ, Μανς Ζέμερλοφ και Βέρσκα Σερντούσκα. Η Ελένη Φουρέιρα θα ερμηνεύσει το «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Βέρσκα Σερντούσκα εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007, ενώ στη συνέχεια, όλοι οι καλλιτέχνες θα πουν το «Hallelujah» με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε την Eurovision το 1979.

Η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών:
  1. Μάλτα
  2. Αλβανία
  3. Τσεχία
  4. Γερμανία
  5. Ρωσία
  6. Δανία
  7. Άγιος Μαρίνος
  8. Βόρεια Μακεδονία
  9. Σουηδία
  10. Σλοβενία
  11. Κύπρος
  12. Ολλανδία
  13. Ελλάδα
  14. Ισραήλ
  15. Νορβηγία
  16. Ηνωμένο Βασίλειο
  17. Ισλανδία
  18. Εσθονία
  19. Λευκορωσία
  20. Αζερμπαϊτζάν
  21. Γαλλία
  22. Ιταλία
  23. Σερβία
  24. Ελβετία
  25. Αυστραλία
  26. Ισπανία
Στον τελικό οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App).

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Θυμηθείτε στα βίντεο όσα έγιναν στους δύο ημιτελικούς.