Breaking News

«Έφυγε» η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 χρονών, η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη. Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας, σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος έγραψε στο Facebook:

«Μια αγαπημένη παλιά ηθοποιός. Τζίνα Βούλγαρη... μια πανέμορφη γυναίκα κι ένας γλυκός άνθρωπος έφυγε.... Αντίο γλυκειά μας Τζίνα.... Ποτέ δεν θα ξεχάσω τις ευχές που ποτέ δεν παρέλειψες να μου δίνεις κάθε πρώτη του μηνός με τόση αγάπη... 11 το πρωί του Σαββάτου την αποχαιρετάμε από το Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας.»


H Τζίνα Βούλγαρη ήταν ηθοποιός του μουσικού θεάτρου. Γεννημένη στην Αθήνα το 1939, εμφανίστηκε αρχικά ως τραγουδίστρια στην Αίγλη Ζαππείου, στο Γκριν Παρκ της οδού Μαυρομματαίων και στο Άλσος του Πεδίου Άρεως με το Γιώργο Οικονομίδη. 

Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Συνεργάστηκε με πολλούς πρωταγωνιστές της μουσικής σκηνής (Ορέστη Μαρκή, Σπεράντζα Βρανά, Σοφία Βέμπο κ.α.). 

Τα τελευταία χρόνια της σταδιοδρομίας της εργάστηκε κυρίως ως τραγουδίστρια σε πολλά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Διέκοψε τις εμφανίσεις της στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 80. Ήταν παντρεμένη για λίγο καιρό με τον ηθοποιό Πέτρο Πανταζή. 

Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έπαιξε:

Μετά την αμαρτiα, 1960
Μην είδατε τον Παναή, 1962
Κάθαρμα, 1963
Γλυκειά, γλυκειά μου αγάπη, 1965
Χωρίσαμε ένα δειλινό, 1966
Ο Μελέτης στην άμεσο δράση, 1966
Ένας απένταρος λεφτάς, 1967
Η γόησσα, 1967
Ο πεθερόπληκτος, 1968


Με πληροφορίες από: ellhnikoskinimatografos010.blogspot.com - retrodb