Breaking News

Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για τις μετατάξεις

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η σημερινή ανακοίνωση - απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τις μετατάξεις:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με 70 μετατάξεις στο Υπουργείο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απαντά:

Το γαρ πολύ της αντιπολίτευσης γεννά fake news. Σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα protothema.gr που αναπαράγεται και σε άλλες ιστοσελίδες ανακαλύπτει «προεκλογικά ρουσφέτια Γαβρόγλου με 70 μετατάξεις».

Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι μετατάξεις αυτές αφορούν 500 και πλέον αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξή τους στον διοικητικό κλάδο που υποβλήθηκαν το 2013.

Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι αιτήσεις αυτές υποβλήθηκαν μετά από το δίκαιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων των υπαλλήλων του Υπουργείου, εξαιτίας των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και της «μνημονιακής αδιοριστίας» που επέβαλε η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.

Αγνοούν ή κρύβουν ότι από το 2015 μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν υλοποιήσει 300 από τις 500 μετατάξεις οι οποίες έγιναν σταδιακά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Τα δήθεν «προεκλογικά ρουσφέτια», δηλαδή οι 70 πρόσφατες μετατάξεις, είχαν δρομολογηθεί από το 2013, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν από την υπηρεσία στις 31 Μαΐου και στάλθηκαν για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Σημειώνεται ότι το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο είχε υποβάλει αγωγές εναντίον του Υπουργείου ζητώντας επίσπευση των μετατάξεων.

Όλα αυτά οι συντάκτες των δημοσιευμάτων θα μπορούσαν να τα γνωρίζουν εάν, τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ζητούσαν τόσο από το Υπουργείο όσο και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων πληροφόρηση για το θέμα.

Είναι απογοητευτικό στην εξυπηρέτηση των προεκλογικών - κομματικών σκοπιμοτήτων να χάνεται κάθε αίσθηση μέτρου, λογικής και -βεβαίως- αντικειμενικής ενημέρωσης.»