Breaking News

Η ζωή εν τάφω: Επεισόδιο 15

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Επεισόδιο 15: Στη νέα τους θέση στο χαράκωμα, οι άντρες της Μεραρχίας του Αιγαίου αντιμετώπισαν και νίκησαν αρκετές φορές αντίπαλες δυνάμεις. Οι περισσότερες ήταν συγκρούσεις μικρής έκτασης χωρίς σημαντικές απώλειες. Σε μία απ’ αυτές τις αψιμαχίες τραυματίστηκε ο Κίμων, ο αδελφός του Αντώνη Κωστούλα. Το τραύμα του, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε σοβαρό και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπισθεί.

Όταν βγήκε από το νοσοκομείο πήρε αναρρωτική άδεια για τη Μυτιλήνη. Στο λιμάνι τον περίμενε η Μυρσίνη με την ξαδέλφη της Τζέλικα, που είχαν ειδοποιηθεί από τον Αντώνη. Έπειτα από μια σύντομη επίσκεψη στο χωριό για να συναντήσει τους γονείς τους, ο Κίμων ξαναγύρισε στη Μυτιλήνη. Κι ενώ περίμενε με ανυπομονησία να ιαθεί εντελώς για να επιστρέψει στη μονάδα του, στο χαράκωμα επικρατούσε πολεμικός πυρετός.

Όλη η μεραρχία, μαζί με δύο ξένα συντάγματα, θα εξορμούσε να πάρει ένα μεγάλο φρουριακό συγκρότημα του εχθρού. Στην «εξόρμηση», όπως ονόμαζαν την επιχείρηση, θα δοκίμαζαν όπλα που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί έως τότε, και πρώτα-πρώτα αέρια. Σε όλους είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως επρόκειτο για την πιο αποφασιστική και κρίσιμη μάχη του πολέμου...

Δείτε το επεισόδιο στο βίντεο.



Για την αρχική σελίδα "Η ζωή εν τάφω" πατήστε ΕΔΩ