Breaking News

Ο Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο ζήτησε να προχωρήσει τις διαδικασίες για διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη 4ετία.

Συμμετείχαν οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για 500.000 νέες θέσεις εργασίας και νέες διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού μέσα στην επόμενη τετραετία, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, είπε, μεταξύ άλλων:

Ο Ελληνικός λαός μπορεί να είναι περήφανος ξανά γιατί στα κρίσιμα και ιστορικά σταυροδρόμια, βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Κουβαλά στις πλάτες του, τις παρακαταθήκες των μεγάλων αξιών που γεννήθηκαν σε αυτό το τόπο. Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη.



Κάποιοι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα για να μη μείνει κανείς πίσω στη διαδρομή. Αυτούς τους ανθρώπους τους καταλαβαίνω περισσότερο από τον καθένα. Τον θυμό τους, τη δυσαρέσκειά τους. Τους καλώ όμως να αναλογιστούν που ήταν η χώρα πριν από τέσσερα χρόνια και που είναι σήμερα.


Σήμερα η Ελλάδα είναι πάλι ασφαλής χώρα. Με υγιή δημοσιονομικά και ρυθμισμένο χρέος. Με 34 δις απόθεμα στα δημόσια ταμεία. Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα: Κανένας πια δεν μπορεί να εκβιάσει την Ελλάδα. Κανένας πια δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις θυσίες του ελληνικού λαού.



Την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά στο άλμα προς το μέλλον, όλοι οι Έλληνες βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης. Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ή θα την δώσουμε πίσω σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν. 


Έχουμε την εμπειρία & το σχέδιο να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του αύριο. Εξασφαλίζοντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, με πλήρη δικαιώματα & με αξιοπρεπείς μισθούς. Για να σβήσει οριστικά και το τελευταίο αποτύπωμα της κρίσης που γονάτισε τους εργαζόμενους.
Χτίζουμε μια οικονομία σύγχρονη, οικολογική, πρωτοπόρα και εξωστρεφή αλλά και μια οικονομία δίκαιη και ορθολογική. Μπροστά μας υπάρχει η προοπτική ενός νέου Συντάγματος. Που διευρύνει τη λαϊκή συμμετοχή και προστατεύει τα δημόσια αγαθά.

Δείτε το βίντεο.