Breaking News

Απόψε στο Vice Specials: Οι «Θεοί» του Ολύμπου (trailer)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απόψε, Τρίτη 11 Ιουνίου, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι "Θεοί" του Ολύμπου». Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Όλυμπος, είναι το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, το δεύτερο σε ύψος στα Βαλκάνια και μεταξύ των πιο ξακουστών στον κόσμο. Όπως συμβαίνει πλέον σε πολλά «ελκυστικά» βουνά ανά τον κόσμο, έτσι και η επισκεψιμότητα του Ολύμπου σημειώνει αύξηση, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Το «βουνό των Θεών» (από την ελληνική μυθολογία) είναι μαγικό αλλά και επικίνδυνο.

Το ελληνικό γραφείο του VICE προσπάθησε μέσα σε τρεις ημέρες να "κατακτήσει" τον Όλυμπο. Με τη βοήθεια των κατάλληλων ανθρώπων, προσπαθήσαμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Στην ανάβαση αυτή, είχαμε μαζί μας την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με επικεφαλής τον έμπειρο Ζαφείρη Τρόμπακα, που κάθε χρόνο καλείται να αντιμετωπίσει αρκετά περιστατικά στο βουνό, άλλοτε με ευτυχή κι άλλοτε με όχι καλή κατάληξη.

Συναντήσαμε ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Όλυμπο, όπως τους διεθνώς γνωστούς ορειβάτες και συνδιαχειριστές του καταφυγίου «Χρήστος Κάκκαλος», Μιχάλη και Αλέξανδρο Στύλλα αλλά και τον Λάζαρο Μποτέλη, συν-διαχειριστή του υψηλότερου καταφυγίου στα Βαλκάνια, «Γιώσος Αποστολίδης», στα 2.750 μέτρα.

Νιώσαμε στο απόλυτο αυτό που λέγεται και γράφεται, ότι το βουνό έχει τον δικό του χαρακτήρα και το δικό του μικροκλίμα, ενώ μας μίλησε και ο Κώστας Μανίτσας, ένας άνθρωπος ο οποίος στο παρελθόν χρειάστηκε βοήθεια διάσωσης στο Λούκι του Μύτικα, έπειτα από ένα πολύ σκληρό ατύχημα που είχε εκεί.»

Παρουσίαση: Παύλος Τουμπέκης
Παραγωγή: Χρήστος Σαρρής, Παύλος Τουμπέκης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής
Κάμερα: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Χρήστος Σαρρής
Ήχος: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος
Μοντάζ: Μαρία Κουνάβη