Breaking News

6,4 Ρίχτερ ταρακούνησαν τη Νότια Καλιφόρνια (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών έπληξε την Πέμπτη τη Νότια Καλιφόρνια, με την Πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για συμβάντα παροχής πρώτων βοηθειών, αλλά και για φωτιές σε κτίρια.

Όπως μεταδίδει το σάιτ του BBC, το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στην πόλη Ridgecrest, περίπου 150 μίλια βορειοανατολικά του Λος Άντζελες. Η σεισμολόγος Lucy Jones δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το επίκεντρο ήταν σε μια σχετικά ακατοίκητη περιοχή.

Ο σεισμός, που έγινε αισθητός μέχρι το Λας Βέγκας, ήταν ο ισχυρότερος  που έπληξε την περιοχή εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Ωστόσο ήταν ρηχός, καθώς είχε βάθος μόλις 8,7 χιλιόμετρα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ρωγμές σε κτίρια, όμως δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Η δήμαρχος της πόλης, Peggy Breedon, δήλωσε στο CNN ότι κάποιοι άνθρωποι χτυπήθηκαν από αντικείμενα που έπεσαν από κτίρια, προσθέτοντας ότι διακόπηκε η παροχή φυσικού αερίου.

"Είμαστε συνηθισμένοι στους σεισμούς, αλλά όχι σε τόσο μεγάλους" τόνισε η Peggy Breedon.

Κάτοικος της περιοχής, που ζει στο στο Ridgecrest, ήταν στο μπάνιο όταν το σπίτι του άρχισε να κουνιέται. "Ολόκληρο το σπίτι ταρακουνήθηκε βiαια και  βγήκαμε στο δρόμο. Ο σεισμός είχε διάρκεια περίπου δέκα έως δεκαπέντε δευτερόλεπτα. Φοβηθήκαμε πολύ" είπε στο BBC.

"Όλα φαίνεται πως είναι υπό έλεγχο" έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.




Δείτε το βίντεο του Fox News.