Breaking News

Κώστας Τασούλας: Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για τον νέο Πρόεδρο της Βουλής. Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος εξελέγη με την ευρύτατη πλειοψηφία των 283 ψήφων.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, που κατέρριψε με την εκλογή του το προηγούμενο ρεκόρ (Ζωή Κωνσταντοπούλου, 235 ψήφοι), στηρίχθηκε από όλα τα κόμματα εκτός των βουλευτών του ΚΚΕ, που δήλωσαν «παρών».

Στην πρώτη ομιλία του, είπε - μεταξύ άλλων - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων:

«Πριν απ’ όλα ευχαριστώ τα μέλη της Θ΄Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων, αυτής που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου για την άκρως τιμητική υπερψήφιση της υποψηφιότητός μου, μιας υποψηφιότητος που μου επεφύλαξε τη μεγάλη διάκριση και ευθύνη να υποβάλλει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Επιτρέψτε μου όμως να εκφράσω ξεχωριστά τις ευχαριστίες, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου προς τους πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδος μου, των Ιωαννίνων, που επί εικοσαετία, σε εννέα διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, με επιλέγουν ως εκπρόσωπό τους στο Εθνικό Κοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας».

Ολόκληρη η διαδικασία της ψηφορίας και η ομιλία του στο 2ο βίντεο (το βίντεο αρχίζει από το 0:07)