Breaking News

Μάτι: Ετήσιο μνημόσυνο για τους νεκρούς της πυρκαγιάς (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα στο Μάτι, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στους 102 συνανθρώπους μας που έφυγαν από τη ζωή εκείνη την αποφράδα ημέρα.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κύριλλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο λόγο του πως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού και αυτούς που χάθηκαν και - αξιοποιώντας τα λάθη του παρελθόντος, κοιτώντας το  παρόν και δημιουργώντας το μέλλον - παρακάλεσε τον υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη να ξαναφτιαχτεί το Μάτι.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Ημέρα μνήμης σήμερα για ένα δράμα του οποίου οι πληγές είναι ανοιχτές. Εκ μέρους του πρωθυπουργού μεταφέρω τη συμμετοχή του στο πένθος για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα, στο πένθος των ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τους δικούς τους. Είμαστε κοντά στους εγκαυματίες που αναζητούν περίθαλψη. Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που είναι ανοιχτά από πολεοδομικά μέχρι θέματα υγείας. Για ένα πράγμα θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι μια τέτοια τραγωδία ανείπωτη δεν πρέπει και δεν νοείται να ξαναγίνει, ποτέ και πουθενά. Θα εργαστούμε για να το επιτύχουμε αυτό».

Στην επιμνημόσυνη δέηση στην Αργυρά Ακτή, αναγνώστηκαν τα ονόματα όλων όσων έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι παρευρισκόμενοι με δάκρυα στα μάτια θυμήθηκαν τις τραγικές ώρες που πέρασαν.

Δείτε τα βίντεο του irafina.gr






Up Drones - 23 Ιουλίου 2018: Η μαύρη μέρα της Ελλάδας. Η Κινέττα και το Μάτι πριν και μετά την απόλυτη καταστροφή.