Breaking News

Στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν οι TOURΙΣΤΕΣ ολοκληρώνουν το ταξίδι τους στην Ιορδανία (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 16:30, στον ΣΚΑΪ, στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν, οι TOURΙΣΤΕΣ συνεχίζουν τα "μαθήματα Μέσης Ανατολής για αρχάριους" και ολοκληρώνουν το ταξίδι τους στην Ιορδανία. 

Ο Χρήστος και η Ελένη περπατούν για πρώτη φορά στη ζωή τους σε έρημο και εξερευνούν την Wadi Rum.

Η κόκκινη έρημος της Ιορδανίας με τα εντυπωσιακά βράχια μοιάζει με τον πλανήτη Άρη και αποτελεί ιδανικό φυσικό σκηνικό για τα γυρίσματα πολλών χολιγουντιανών ταινιών που έχουν αναφορές στον Κόκκινο Πλανήτη. Ακολουθούν απλές, καθημερινές ανησυχίες ταξιδιωτών:

Η Ελένη ψάχνει να βρει σήμα για το κινητό της στην έρημο και ο Χρήστος φοβάται μην τον φτύσει καμήλα.

Η μέρα κλείνει σε μια παραδοσιακή σκηνή Βεδουίνων. Οι ντόπιοι διαπραγματεύονται την παραμονή της Ελένης στα μέρη τους και ο Χρήστος μπαίνει στον πειρασμό να την ξεφορτωθεί για 20 καμήλες. Δεν το κάνει όμως!

Αντ’ αυτού, την επόμενη ημέρα την πηγαίνει για μια χλιδάτη επίσκεψη στην παραθαλάσσια πόλη Άκαμπα, ένα από τα πιο κοσμικά θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ ο τελευταίος προορισμός σε αυτό το ταξίδι είναι η Νεκρά Θάλασσα.

Η Ελένη γνωρίζει έναν Έλληνα που εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε αλυσίδα ξενοδοχείων στην περιοχή και τον ταράζει στις ερωτήσεις.

Ο Χρήστος, από την άλλη, νοικιάζει μόνος του ταξί και επισκέπτεται το σημείο όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς Χριστός στον Ιορδάνη Ποταμό. Εκεί γνωρίζει τον πατέρα Βενέδικτο, τον Έλληνα μητροπολίτη που πήγε στην Ιορδανία πριν από 30 χρόνια και έχτισε από το μηδέν τις εγκαταστάσεις στον ιερό τόπο προσκυνήματος. Για πρώτη φορά επιτρέπεται σε ελληνική τηλεοπτική εκπομπή να κινηματογραφήσει ακριβώς το σημείο όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς.