Breaking News

Η μέρα που «έφυγε» ο Ανδρέας Μπάρκουλης (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Επτά χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του Ανδρέα Μπάρκουλη. Ο εμβληματικός ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, για χάρη του οποίου δημιουργήθηκε το θρυλικό σλόγκαν «Koρiτσια ο Μπάρκουλης!», έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 23 Αυγούστου 2016, μετά από προβλήματα υγείας χρόνων που αντιμετώπιζε και μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936. Οι γονείς του, Βασίλης και Μαρίκα, ήταν δάσκαλοι.

Σπούδασε υποκριτική και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956, στον «Κορυδαλλό» του Ζαν Ανούιγ. Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο έγινε το επόμενο έτος (1957) στην ταινία «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Κώστα Αδρίτσου, με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουλάκη.

Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: «Koρiτσια ο Μπάρκουλης!».

Έπαιξε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, ερμηνεύοντας σπουδαίους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966), «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958), «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα» (1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και «Η θεία μου η χίπισσα» (1970).


Εξαιρετική ήταν και η πορεία του στο θέατρο μέχρι το 1973, όταν μία υπόθεση με ναρκωτικά τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη. Προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και το 1974 έφυγε στην Αμερική. Εκεί ασχολήθηκε με το τραγούδι και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1983, αφοσιώθηκε στο ποιοτικό θέατρο, ερμηνεύοντας με μοναδική ευαισθησία σπουδαίους ρόλους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '80. Προβλήματα υγείας, όμως, τον απομάκρυναν σχετικά νωρίς από το θέατρο, ενώ συνέχισε με σποραδικές εμφανίσεις στην τηλεόραση τη δεκαετία του '90.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε παντρευτεί τρεις φορές και απέκτησε τρία παιδιά, τη Βίκυ τον Ανδρέα και το Νικόλαο - Γεώργιο (Νικόλα).

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ζούσε στο Νέο Ηράκλειο με την τελευταία του σύζυγο, τη Μαρία και το γιο τους, Νικόλα, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» δεν έφυγαν λεπτό από το πλευρό του. Πέθανε στις 23 Αυγούστου 2016 - σε ηλικία 80 ετών - από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, μετά από πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες από: wikipedia - sansimera.gr





Δείτε παλαιότερο αφιέρωμα του Star το 2013, όταν ο σπουδαίος ηθοποιός ήταν εν ζωή.