Breaking News

«Η Ιστορία πίσω από το μύθο» στην ΕΡΤ: Ναπολέων, το αίνιγμα του τάφου

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα επεισόδιο της εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία πίσω από το μύθο» (Secrets of History: Cracking the case), έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε επανάληψη οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στις 00:15 μετά τα μεσάνυχτα.

Ιστορικά γεγονότα, ανθρώπινα δράματα και  μυθικά πεπρωμένα, όλα τα μεγάλα κεφάλαια της Ιστορίας έχουν αφήσει  σκιές, αμφιβολίες και άλυτα αινίγματα.

Αυτά τα συναρπαστικά ντοκιμαντέρ επιχειρούν να ρίξουν άπλετο φως στα γεγονότα, αποκαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά, υπογραμμίζοντας την υποκρισία και τις απάτες. Ψάχνουν για τις κρυμμένες αλήθειες πίσω από τους μύθους.

«Ναπολέων, το αίνιγμα του τάφου» (Napoleon and the enigmatic tomb) 

Σκηνοθεσία: Ranwa Stephan.
Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2016.
Παραγωγή: Martange Productions / Io Production / France Télévisions.

O Nαπολέων πεθαίνει το 1821 στο νησί της Αγίας Ελένης. Είκοσι χρόνια αργότερα, το σώμα του ξεθάβεται για να μεταφερθεί στην Γαλλία και να ταφεί εκεί. Είναι όμως πράγματι ο Ναπολέων στο ταφικό μνημείο των Invalides; 

Ένας δημοσιογράφος στη δεκαετία του 1960 έκανε πολλές έρευνες και αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή. Διαπίστωσε πολλές ασάφειες και αντικρουόμενες πληροφορίες, μελετώντας τα αρχεία. Ποιος, όμως, ήθελε να κλέψει το σώμα του αυτοκράτορα; Και γιατί;