Breaking News

Peter Fonda: Έφυγε από τη ζωή ο πρωταγωνιστής του «Easy Rider» (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου, σε ηλικία 79 ετών, ο Αμερικανός ηθοποιός Peter Fonda, γιος του Henry Fonda (βραβευμένος με Όσκαρ για την ταινία "Στη Χρυσή Λίμνη" του 1981), αδερφός της Jane Fonda (βραβευμένη δύο φορές με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου) και πατέρας της γνωστής ηθοποιού Bridget Fonda.

Σύμφωνα με το CBS News, τη λυπηρή είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωση εκπρόσωπος της οικογένειάς του. Η αιτία θανάτου του ήταν η αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω καρκίνου των πνευμόνων από τον οποίο έπασχε.

Ο Peter Fonda έγινε πασίγνωστος μέσα από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία "Easy Rider - Ξένοιαστος καβαλάρης" (1969), στην οποία συμμετείχε και στο σενάριο μαζί με τους Dennis Hopper και Terry Southern. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Β' Ανδρικού Ρόλου (Jack Nicholson).


Ο ηθοποιός είχε προταθεί τέσσερις φορές για Χρυσή Σφαίρα και κέρδισε τις δύο: η πρώτη το 1998 ως Καλύτερος Ηθοποιός σε Δραματική Ταινία για το "Ulee's Gold" και η δεύτερη το 2000 για τον Β' Ανδρικό Ρόλο στην τηλεταινία "The Ρassίοn of Ayn Rand".

Έπαιξε σε πολλές ταινίες και σειρές. Μεταξύ των τελευταίων συμμετοχών του, οι ταινίες του 2018 "Boundaries" και "You Can't Say No".

Ο Peter Fonda γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1940 και ήταν μόλις 10 ετών όταν πέθανε η μητέρα του Frances Ford Seymour. Είχε μια αποξενωμένη σχέση με τον πατέρα του, ωστόσο δήλωσε ότι οι δυο τους ήρθαν πιο κοντά τα τελευταία χρόνια, πριν το θάνατο του Henry Fonda το 1982.


Δείτε το σχετικό αφιέρωμα του ABC.