Breaking News

Ρεκόρ πυρκαγιών στον Αμαζόνιο το 2019 (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα δυσάρεστο ρεκόρ σημειώθηκε φέτος στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Βραζιλίας. Στο δάσος, που έχει χαρακτηριστεί και ως «πνεύμονας του πλανήτη», σημειώθηκε ρεκόρ πυρκαγιών.

Όπως μεταδίδει το σάιτ του BBC, το ίδρυμα της διαστημικής υπηρεσίας της Βραζιλίας (INPE) ανακοίνωσε ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2019 καταγράφηκαν περισσότερες από 72.000 πυρκαγιές, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία το 2013.

Τα δορυφορικά δεδομένα της INPE έδειξαν αύξηση στις πυρκαγιές κατά 83%, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2018, όπου σημειώθηκαν λιγότερες από 40.000.


Τη Δευτέρα, ο καπνός από τις πυρκαγιές που κατακαίουν Αμαζόνιο και Ροντόνια - και απέχουν περισσότερο από 2.700 χλμ -, έφτασε στο Σάο Πάολο, λόγω των ισχυρών ανέμων, προκαλώντας συσκότιση. Οι δορυφορικές εικόνες έδειξαν πυκνό καπνό και στη Ροράιμα, τη βορειότερη πολιτεία της Βραζιλίας.

Στο Σάο Πάολο, στην πόλη της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, προκλήθηκε και διακοπή του ρεύματος, που είχε διάρκεια περίπου μία ώρα.