Breaking News

Σύνοδος G7: Χαμόγελα, φιλοφρονήσεις και μεγάλες διαφωνίες (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε εξέλιξη είναι στο γαλλικό θέρετρο Μπιαρίτζ της Γαλλίας η σύνοδος των G7, που θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. Το Σάββατο ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε τους ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου.

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος, ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ "έσπασαν τον πάγο" με ένα γεύμα εργασίας στο πολυτελές Hotel du Palais.


Στη σύνοδο των G7 η ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνει τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, την αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, καθώς και την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ακόμη, οι αρχηγοί των επτά κρατών συζητούν για τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ενώ από τις εργασίες της συνόδου δεν λείπουν και οι συζητήσεις για το Brexit.


Ο Μπόρις Τζόνσον, που έκανε το ντεμπούτο του σε σύνοδο των G7  ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα του είναι η απόσυρση του backstop, ώστε η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει με συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Στις πρώτες 24 ώρες της συνόδου των G7 κυριάρχησαν οι αιχμηρές δηλώσεις για τον εμπορικό πόλεμο και τις διαμάχες που απειλούν την παγκόσμια οικονομία» μετέδωσε ο ανταποκριτής του Euronews.

Δείτε τα ρεπορτάζ του Euronews και της ΕΡΤ.