Breaking News

Live στην ΕΡΤ Sports: Ξάνθη - Αστέρας (15/9, 19:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League.

Η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει ζωντανά την αναμέτρηση Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης. Ο αγώνας στο Ξάνθη Arena θα ξεκινήσει στις 19:00.


Η ανακοίνωση της Super League για τον αγώνα

Δύο από τις πιο πετυχημένες ομάδες της περιφέρειας τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται αντίπαλες, έχοντας κάνει εκ διαμέτρου αντίθετο ξεκίνημα στη σεζόν. Το μόνο κοινό τους είναι ότι ξεκίνησαν με νέο προπονητή, Ισπανό και οι δύο, αλλά ο Κίκο Ραμίρεθ της Ξάνθης είναι και 15 χρόνια μεγαλύτερος του Μπόρχα Χιμένεθ.

Η Ξάνθη με δύο νίκες, εκτός έδρας μάλιστα και τις δύο, με ΑΕΚ και Παναιτωλικό, δείχνει ότι αν και έχει ανανεωθεί, μπορεί να παίρνει αποτελέσματα. Το εντυπωσιακό είναι ότι όσες νίκες έκανε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, είχε στα 22 τελευταία της περασμένης σεζόν. Μάλιστα στην έδρα της νίκησε μόνο τον ουραγό Απόλλωνα στα έξι τελευταία παιχνίδια του προηγούμενου πρωταθλήματος.

Ο Αστέρας Τρίπολης άφησε και αυτός μια δύσκολη σεζόν πίσω, για να ξεκινήσει με δύο ήττες, μια με πέναλτι στο Νέο Φάληρο και μια στην Τρίπολη από την ΑΕΚ στο 90’.

Έκανε μόλις δύο νίκες στα 11 τελευταία καταφέρνοντας να μείνει στο τέλος στην κατηγορία.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει αντιμετωπίσει την Ξάνθη 24 φορές και την έχει νικήσει μόνο τρεις! Όσες έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό και όσες τον Παναθηναϊκό! Μάλιστα με την ΑΕΚ έχει επτά νίκες και με τον ΠΑΟΚ 11!

Οι δύο τελευταίες φορές που ο Αστέρας νίκησε την Ξάνθη, ήταν το 2014, στις 8 Μαρτίου στην Ξάνθη 1-0 και στις 21 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους στην Τρίπολη. Από τότε σε εννέα αγώνες έχουμε επτά ισοπαλίες και δύο νίκες της Ξάνθης.

Στην έδρα της μάλιστα στα τελευταία οκτώ η ακριτική ομάδα έχει μια μόλις νίκη και δύο ήττες! Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία έχουν τελειώσει 0-0!

Μια πρόσφατη κακή παράδοση έχει να διαχειριστεί πάντως η Ξάνθη. Και τα πέντε τελευταία χρόνια δεν μπορεί να κερδίσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της. Για τελευταία φορά το έκανε  το 2013, 1-0 τον Πανθρακικό τότε. Τα τελευταία 11 χρόνια μόλις δύο φορές το κατάφερε!

Η ιστορία

Νίκες Ξάνθης: 7
Ισοπαλίες: 14
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθης: 4
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Πέρσι

09.03.2019: Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 0-0
(στο 81’ 2η κίτρινη Μπελόκ του Αστέρα Τρίπολης)