Breaking News

Η συγκλονιστική ταινία «Still Alice: Κάθε στιγμή μετράει» στην ΕΡΤ2 (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η 21η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη ομώνυμη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 22:00 το βράδυ, η  ΕΡΤ2 θα προβάλλει τη συγκλονιστική ταινία «Still Alice: Κάθε στιγμή μετράει». 

Η δραματική ταινία, αμερικανικής παραγωγής 2014, θα είναι διαθέσιμη για 2 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.

Η ιστορία πραγματεύεται με διεισδυτικό τρόπο τη συγκλονιστική πορεία μιας δυναμικής και νέας γυναίκας, που προσβάλλεται αναπάντεχα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τις συνέπειες που έχει αυτό στη ζωή, την προσωπικότητα και την οικογένειά της.

Υπόθεση: Η Δρ. Άλις Χόουλαντ έχει τα πάντα. Είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών, μεγάλων πια, παιδιών. Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δεν δίνει σημασία. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν χάνεται στην ίδια της τη γειτονιά, ενώ όλο και συχνότερα ξεχνάει ονόματα και καταστάσεις. Ο προσωπικός της αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις αρχίζει...

Mε πρωταγωνίστρια την καθηλωτική Τζούλιαν Μουρ, η ταινία είναι βασισμένη στο best seller της Λίσα Γκένοβα. Στο πλευρό της Τζούλιαν Μουρ ξεχωρίζουν ο Άλεκ Μπάλντουιν, η Κέιτ Μπόσγουορθ, καθώς και η αιφνιδιαστικά ώριμη Κρίστεν Στιούαρτ, σε έναν ρόλο που της δίνει την ευκαιρία να ξετυλίξει τις πραγματικές της υποκριτικές ικανότητες.

Την ταινία σκηνοθετεί το διακεκριμένο δίδυμο των Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ και Γουός Γουεστμόρλαντ (το φιλμ τους «Quinceañera» απέσπασε το 2006 το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Σάντανς), προσεγγίζοντας το συγκινητικό θέμα της ταινίας με αρτιότητα και ευαισθησία.

Βραβεία & Διακρίσεις

Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Τζούλιαν Μουρ), 2015
Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα, 2015
Broadcast Film Critics Association, Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου, 2015
National Board of Review, Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου, 2015
Hollywood Film Awards, Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου, 2014
San Francisco Film Critics Circle, Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου, 2014
Επίσημη Συμμετοχή στο Toronto Film Festival

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, Γουός Γουεστμόρλαντ.
Σενάριο: Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, Γουός Γουεστμόρλαντ (βασισμένο στο best seller της Λίσα Γκένοβα).
Παίζουν: Τζούλιαν Μούρ, Κρίστεν Στιούαρτ, Άλεκ Μπόλντουιν, Κέιτ Μπόσγουορθ, Χάντερ Πάρις.
Διάρκεια: 92΄